contact usNL: 020 200 8333 (0,30 €/min)
BE: 070 700 774 (0,30 €/min)
14th Century Caesar's Tower - Warwick Castle

Tien plekken om in contact te komen met de Engelse koninklijke familie

De lange en bloederige geschiedenis van de Engelse monarchie heeft het land van een ongekende rijkdom aan kastelen, paleizen en koninklijke trekpleisters voorzien

De stijl, grandeur en het unieke vakmanschap van de Engelse koninklijke residenties trekken terecht bezoekers van over de hele wereld. Van Willem de Veroveraar tot Queen Elizabeth II, van de prins-regent tot prinses Diana, van prinselijk onderwijs tot gevangenschap: dit zijn een aantal van de beste plekken om kennis te maken met de Engelse monarchie.
Ga voor meer informatie over het koninklijke erfgoed van Engeland naar VisitEngland »

Buckingham Palace, Londen
Gelegen tussen het serene en weidse Green Park en St James’s Park is Buckingham Palace een iconisch koninklijk middelpunt. Het is de officiële residentie van The Queen, en u kunt regelmatig koetsen het terrein op- en af- zien rijden. De belangrijkste attracties zijn de ceremonie van het wisselen van de wacht (Changing the Guard) en de State Rooms, samen met de Queen’s Gallery waar een deel van de Royal Collection wordt bewaard. Plan uw bezoek volgens het paleisschema: de Queen’s Gallery is het hele jaar door geopend, maar de State Rooms zijn alleen van augustus tot september geopend.

Windsor Castle, Windsor
Het indrukwekkende Windsor Castle imponeert bezoekers al bijna 1000 jaar; het is nog altijd het grootste en oudste bewoonde kasteel ter wereld. De middeleeuwse torens en muren omringen een koninklijke residentie van spectaculaire proporties. De State Apartments zijn overladen met schatten uit de Royal Collection, en ook het prachtige poppenhuis van Queen Mary moet u gezien hebben; een miniatuurpaleis compleet met stromend water.

Als onderdeel van de festiviteiten rond het diamanten jubileum zal er in Windsor Castle van februari 2012 tot januari 2013 een speciale fototentoonstelling worden gehouden.

Highgrove en Highgrove Shop, Gloucestershire
Highgrove, een klassiek Engels landgoed, is het onderkomen van prins Charles en is vooral beroemd door de prachtige tuinen die de prins zelf heeft ontworpen. Het staat ook bekend om de Highgrove Shop, waar allerlei handelsartikelen van topkwaliteit worden vervaardigd, van handgemaakt zilver tot fijne gedistilleerde dranken. Hierdoor is het een geweldige plek om cadeaus te kopen en het stijlvolle Engelse plattelandsleven van dichtbij te zien. Er worden van april tot oktober rondleidingen gegeven door de tuinen.

Eton College, Windsor
Eton College is een van de oudste scholen van Engeland en staat bekend om de tradities en de historische gebouwen. Het wordt tevens beschouwd als een van de beste scholen van het land; de prinsen William en Harry hebben hier bijvoorbeeld ook op school gezeten. Overigens werd het deels uitgekozen om de academische reputatie en deels omdat het vlakbij het huis van de grootmoeder van de prinsen ligt; Windsor Castle. Rondleidingen zijn mogelijk en dienen van tevoren gereserveerd te worden.

Kensington Palace, Londen
Kensington Palace was de officiële residentie van verschillende hertogen, hertoginnen en prinsen, en is al sinds de 17e eeuw een koninklijke residentie. Het paleis is het voormalige onderkomen van Diana, de Prinses van Wales, en is de officieuze residentie van prins Harry. Het is onlangs voor 12 miljoen Britse pond gerenoveerd om het park en de gronden weer met elkaar te verbinden en om vroegere uitzichten in ere te herstellen.

Ter gelegenheid van het diamanten jubileum opent Kensington Palace in maart 2012 een permanente tentoonstelling over het leven van Queen Victoria.

Sandringham, Norfolk
Er wordt gezegd dat van alle koninklijke residenties het Sandringham Estate het meest geliefd is bij de koningin. Het was het onderkomen van vier generaties Engelse vorsten, die allemaal hun enthousiasme voor deze plek deelden. Zeldzame keramiek, foto’s, koninklijke voertuigen en andere bijzondere artikelen worden hier tentoongesteld. Het is dan ook een aanrader om een rondleiding te volgen, zodat u alles te weten komt over het huis, het museum en de tuinen. We raden u ook aan om het landgoed van ruim 3000 hectare te verkennen; met de bossen, weiden, fruitkwekerijen en moeraslanden is het de perfecte plek voor een dag vol ontdekkingen.

Carisbrooke Castle, het eiland Wight
In donkerdere tijden was dit een koninklijke residentie. De indrukwekkende eilandvesting Carisbrooke Castle was de gevangenis van de gedoemde 17e-eeuwse vorst koning Charles I na de Engelse Burgeroorlog. Het veld waar koning Charles I jeu de boules speelde, is doordrenkt van geschiedenis en het kan, uitsluitend onder het toeziend oog van de wachter, nog steeds door bezoekers gebruikt worden. Kinderen kunnen zich verkleden als soldaten uit de Burgeroorlog of kennismaken met de delegatie ezels van het kasteel, die vroeger gebruikt werden om water te pompen uit het pomphuis. Het is een unieke bezienswaardigheid, rijk aan historie en omgeven door het glooiende landschap van het eiland Wight.

Royal Pavilion, Brighton
Het plezierpaleis van koning George IV is volledig uniek. Exotische Indiase architectuur vrolijkt de buitenkant op en de binnenkant is ingericht als een paleis in het Verre Oosten, compleet met een enorme zilveren draak als kroonluchter. Het paviljoen was een maatstaf voor de Regencystijl en het vakmanschap en bovenal een opvallend bouwkundig hoogstandje. Dit is weelderigheid ten top; een rondleiding is dus zeer aan te raden!.

Warwick Castle, Warwickshire
De graven van Warwick hebben Warwick Castle in bezit gehad sinds de titel in het leven werd geroepen in de beginperiode van de Engelse monarchie. De eerste graaf kreeg de titel nadat hij koning Willem II bijstond in de Opstand van 1088, maar het kasteel werd later veroverd door Hendrik II, en nog later werd het gebruikt als gevangenis voor Edward IV. Het heeft nogal wat leden van de koninklijke familie gezien! Het is een van de meest geliefde kastelen van Engeland, het is bijzonder goed onderhouden en er wordt nog steeds allerlei soorten middeleeuws amusement georganiseerd. Geniet van een banket, bekijk de strijdende ridders of waag een blik in de donkere kerkers..

The Bucklebury Estate, Berkshire
Eén van de oudste landgoederen van het land ligt in het geboortedorp van de Hertogin van Cambridge. De prachtige tuinen rond Bucklebury House werden in de 12e eeuw aangelegd door benedictijnse monniken, en sommige van de bomen aan de eeuwenoude Avenue of Oaks, die naar Chapel Row, het geboortedorp van de Hertogin loopt, zijn geplant ter gelegenheid van een bezoek van Queen Elizabeth I en om de overwinning van de Slag bij Waterloo in 1815 te vieren.

©VisitEngland

Courtyard, Gatehouse & Guy's Tower - Warwick CastleThe Royal Pavilion - Brighton, East SussexChanging of the Guard - Buckingham Palace, St James', London