contact usNL: 020 200 8333 (0,30 €/min)
BE: 070 700 774 (0,30 €/min)

Zuidwest Engeland

Cream Tea, Devon

Verrukkelijke baaien, ruwe rotskusten, honingkleurige dorpjes en hele oude steden omringd door het zacht glooiende platteland. Wie houdt er niet van het zuidwesten?

Het zuidwesten van Engeland is een toevluchtsoord voor mensen die van het Engelse landschap houden. Golven slaan stuk op de rotsen bij Land's End in Cornwall, terwijl de glooiende groene heuvels en de door de zon bespikkelde bossen van Devon wandelaars en fietsers uitnodigen om op onderzoek uit te gaan. En tussen al deze natuurlijke pracht vindt u bruisende culturele centra doordrenkt van geschiedenis. Zeer oude monumenten en indrukwekkende middeleeuwse steden rijzen op uit de uitgestrekte woeste gronden en kijken uit over indrukwekkende kustlijnen.

Hier vindt u overal een mooie vermenging van geschiedenis en legendes. Tintagel, het kasteel van koning Arthur, wordt door de wind en de golven gegeseld op de kliffen van Cornwall, en in Bath vormt de Romeinse erfenis de basis van het karakter van de stad. Op Salisbury Plain staat Stonehenge, omhuld door geheimen. Overal in deze regio ziet u smaakvolle moderne architectuur naast de vakwerkhuizen van de Tudortijd en Georgiaanse elegantie onderstreept de onnavolgbare vaardigheden van de middeleeuwse steenhouwers.

En wacht maar totdat u het eten proeft! Van dik gesneden Wiltshire ham tot verse Devonshire clotted cream en vis zo uit de zee voor de kust van Cornwall. In het zuidwesten komt u producten tegen die tot de allerbeste van het gehele land behoren.

Ga naar VisitEngland voor meer vakantie-ideeën in het zuidwesten van Engeland.

  Tintagel Castle, CornwallLand's End, CornwallStonehenge, Wiltshire
 

» Bestemming van de maand

P&O Ferries 'bestemming van de maand

Bath in februari »   »

» De tien beste kastelen in Cornwall

Ruige kusten, beukende golven en eeuwen geschiedenis. Cornwall kent een paar werkelijk dramatische gezichten en een opmerkelijk aantal historische burchten, waaraan niet zelden legenden zijn verbonden

kastelen in Cornwall »   »
 

» Jane Austens Pride and Prejudice

Jane Austens Pride and Prejudice

200e verjaardag »   »

» Stonehenge

Bent u op zoek naar een bijzonder dagje uit de komende herfst?

Stonehenge »   »