contact usNL: 020 200 8333 (0,30 €/min)
BE: 070 700 774 (0,30 €/min)
Ogmore Castle, Wales

Top 10 kastelen in Wales

Ontdek onze favoriete kastelen

Cardiff Castle
Wales staat bekend als het land van de kastelen. Dus het zal u niet verbazen dat u er ook één aantreft in het centrum van de hoofdstad. Cardiff Castle herbergt 2000 jaar geschiedenis, van de komst van de Romeinen tot aan de zegetocht van de Noormannen en het Victoriaanse bewind. Sla het Interpretation Centre niet over, waar u in de fascinerende geschiedenis van het kasteel kan duiken, en geniet van de prachtige uitzichten op het kasteel en zijn Norman Keep.

Caernarfon Castle
Verspreid over het landschap van Gwynedd liggen meerdere kastelen die gebouwd zijn door Koning Edward I, maar Caernarfon Castle is zonder meer het indrukwekkendst. Het is een van de grootste middeleeuwse forten in Europa en opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Informatieve exhibities en tentoonstellingen brengen de boeiende geschiedenis van dit imposante kasteel tot leven. Vergeet niet om de andere kastelen van Koning Edward I in Gwynedd op te zoeken, zoals Beaumaris Castle, Conwy Castle en Harlech Castle.

Castell Dinas Bran
Op zoek naar de Heilige Graal? Volgens de Welshe legende ligt deze in een grot onder het Castell Dinas Bran. Het 800 jaar oude, nu verwoeste kasteel is gevestigd op een heuvel boven het stadje Llangollen en werd in opdracht van de prinses van Powys Fadog gebouwd. De verbluffende uitzichten vanaf de heuveltop zijn de klim absoluut waard (of het ritje, als u dat verkiest).

Powis Castle & Gardens
Wordt u enthousiast van tuinen, trek dan vooral een dag uit voor Powis Castle & Gardens. Het magnifieke middeleeuwse kasteel werd meer dan 800 jaar geleden gebouwd en torent uit boven een weelderige tuin van 10 hectare groot. De wereldberoemde tuin is verfraaid met grote terrassen in Italianate bouwstijl, dansende standbeelden, welig tierende kruidachtige borders en een aangename bosachtige wildernis. Maar ook binnen in het kasteel is het een lust voor het oog. U treft er onder meer een prachtige collectie Indiase schatten aan.

Ogmore Castle
Ondanks dat het tegenwoordig geen dienst meer doet als kasteel, zijn de ruïnes van Ogmore Castle nog steeds een bezoek waard. Het meer dan 900 jaar oude Ogmore is een van de drie Normandische kastelen in de omgeving dat gebruikt werd voor de heerschappij over Wales. Buiten het kasteel ziet u een aantal stenen opstapjes waarmee u de rivieren Ogmore en Ewenny over kunt steken. Volgens de legende zijn deze aangelegd zodat twee geliefden elkaar konden ontmoeten, omdat de rivieren zelf te gevaarlijk waren.

Beaumaris Castle
Beaumaris Castle staat bekend als het ‘architectonisch meest perfecte kasteel in Groot-Brittannië’. Helaas is dit meesterwerk van Edward I nooit afgemaakt, omdat geld en middelen ontbraken op het moment dat de koning zijn macht over Wales begon te verliezen. Toch heeft Beaumaris zijn plek verdiend op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt het door velen beschouwd als het mooiste onder alle prachtige Edwardiaanse kastelen.

Caerphilly Castle
Caerphilly Castle is een van de grootste middeleeuwse forten in Groot-Brittannië en het grootste kasteel van Wales. Het is een aanrader voor iedereen die Caerphilly bezoekt. De stenen ringen, de imponerende slotgracht en de beroemde scheve toren maken het tot een bijzonder kasteel, zelfs vandaag de dag nog. Mis de Castles of Wales-tentoonstelling niet, evenmin als de werkende replica’s van de belegeringswapens. En wat even net iets anders betreft: jaarlijks wordt op het kasteel het Big Cheese Festival gehouden, dat een weekend gratis entertainment garandeert voor het hele gezin.

Castell Coch
Het mag dan gebouwd zijn op de overblijfselen van een 13e-eeuws kasteel, Castell Coch is toch relatief modern, want het is nog geen 150 jaar oud. Het adembenemende gotische ontwerp en de bosrijke omgeving maken van Castell Coch het ultieme sprookjeskasteel. Binnen in het kasteel herkent u de hand van William Burges, de excentrieke architect die dit gotische meesterwerk ontworpen heeft, compleet met oogverblindende plafonds en over-the-top meubels en aankleding.

Conwy Castle
Conwy Castle is een van de door Edward I gebouwde kastelen en stadsmuren in Gwynedd die de Werelderfgoedlijst gehaald hebben. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse bouwwerken in Groot-Brittannië. Dit overweldigende fort lijkt op geheel natuurlijke wijze uit de rotsen te zijn ontsprongen en dat maakt het tot een van de opvallendste kastelen van Edward I. Maak vooral ook tijd voor de Time Detective Trail waarbij u de kans krijgt om in de geschiedenis ervan te duiken en meer te weten te komen over de verovering van het kasteel door de Welsh in de dertiende eeuw. Via een rode lens die u op elk van de zes informatiepanelen plaatst, ontrafelt u het gecodeerde geheim.

Craig-y-Nos Castle
Het van geschiedenis doordrenkte kasteel Craig-y-Nos Castle werd ooit bewoond door de bekende operazangeres Adelina Patti en het vormt een onmisbare attractie voor alle bezoekers van het Brecon Beacons National Park. Het is tevens een paradijs voor spookjagers, want het is het enige kasteel in Groot-Brittannië waar u kunt slapen op een van de twee behekste verdiepingen. Als tussen de geesten slapen niet echt iets voor u is, kunt u ook de nacht doorbrengen in het spookvrije gedeelte van het kasteel of in de zelfcatering boerderij op de kasteelgronden.

Dolwyddelan Castle, WalesFonmon Castle WalesSnowdonia, Wales